Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ел. стъкла

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с ел. стъкла

Понеже не знам дали е нормално, пък не намерих нищо по темата във форума да питам: когато стъклото на пасажерската врата е смъкнато и натисна копчето да го вдигна почти всеки път засяда по средата и трябва да пусна копчето и да го натисна пак. Това не се случва на останалите врати. Питам, за да имам едно на ум ако е тръгнало да си заминава, знам че механизма никак не е евтин и да не го тормозя много-много. Също на едната задна врата като се вдига стъклото пак някъде към средата и се усеща нещо като прескачане. Ако имате идеи/съвети - споделете Аз лично бих разглобил вратата да смажа моторчето, но механизма на стъклата не ми е ясен и не знам дали ще мога да сглобя всичко обратно - да не се наложи да заменя механизма на стъклата с отвертка...
    sigpic

Първоначално публикувано от hayho Покажи съобщение
    Понеже не знам дали е нормално, пък не намерих нищо по темата във форума да питам: когато стъклото на пасажерската врата е смъкнато и натисна копчето да го вдигна почти всеки път засяда по средата и трябва да пусна копчето и да го натисна пак. Това не се случва на останалите врати. Питам, за да имам едно на ум ако е тръгнало да си заминава, знам че механизма никак не е евтин и да не го тормозя много-много. Също на едната задна врата като се вдига стъклото пак някъде към средата и се усеща нещо като прескачане. Ако имате идеи/съвети - споделете Аз лично бих разглобил вратата да смажа моторчето, но механизма на стъклата не ми е ясен и не знам дали ще мога да сглобя всичко обратно - да не се наложи да заменя механизма на стъклата с отвертка...
    пробвай да видиш какво става кат подключиш комп ...., ако имаш. Там ще видиш товари ли се и колко
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
      пробвай да видиш какво става кат подключиш комп ...., ако имаш. Там ще видиш товари ли се и колко
      Майкооо за едно запецващо стъкло и комп ли ше подкачваме
      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
      sigpic
      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Ами нямам кабелче, чудя се дали да си взема, но на лаик като мен едва ли би свършило някаква полезна работа, освен да гледам разни цифри които в повечето случаи няма да знам какво означават. Проблема не ме притеснява чак толкова, въпроса беше ако някой се е сблъсквал с подобно нещо да сподели каква може да е причината и най-вече да знам има ли защо да се притеснявам или е нормално.
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
          Майкооо за едно запецващо стъкло и комп ли ше подкачваме
          Що пък не, а?
          Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
          156 1.8TS 16V (01.2001)
          147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
          0879369082

Comment

Механизма е моторче с ролка на която е намотано въженцето.Има една релса по която се движи пластмасов водач.Двата края на въженцето се кръстосват в него, като краищата имат имат кербовки и лягат в едни жлебчета.В горният край на релсата има ролка по която минава въженцето.Бронировката на въженцето в двата края има пластмасови профили с прорези, които служат за регулиране на обтягането.Целият механизъм се държи от три гайки на корпуса на моторчето и мисля една в горния край на релсата.Най лесно става като го свалиш.За целта трябва да докараш стъклото в почти долно положение, бъркаш зад него, по сридата на долния край има една пластмасова "пеперудка".Издърпваш я, след това внимателно се изважда стъклото от чопа.Този чоп е на обратната страна на пластмасовият водач и влиза в дупка на стъклото.Аз поне така го извадих.Трябва да внимаваш освободеното стъкло да не падне надолу и да ти заклещи пръста, пък и боли.След това трябва да освободиш още едно болтче което държи водача на предния край на стъклото.Така освободеното стъкло се завърта на 90 градуса и се изважда нагоре от вратата, като предварително трябва да махнеш и и лайстните с уплътненията.След туй вадиш целия механизъм и го оглеждаш.Ако въжето е било отпуснато има вероятност да не се е намотало правилно на ролката на механизма на моторчето.Отваря се внимателно, за да не би ти да го размотаеш.Намотаването е такова, че когато се върти, единия край се навива а другия се развива и обратно при реверс.Всъщност въженцето е сгънато посредата и двата края се навиват в жлебове на ролката с противоположни посоки.Ако е излязло от жлебовете не се навива правилно и в един момент опира в корпуса и действа като спирачка.Освен това при мене на задната врата се оказа нещо съвсем друго.Н корпуса на механизма има две болчета с вътрешен шестограм, които може би натягат някакви изключватели когато джама се отвори ли затвори да изключи моторчето.Кото тръгне моторчето допълнително опъва въженцето и това води до преждевременно изключване.С шестограм отпуснах единия и се оправи.На предната врата ми се беш счупил пластмасовия водач и го подмених.Намазах тънко с някаква синя грес, не много гъста не знам каква е един комшия ми услужи/.Това съм отстранявал по моята кола, може и други причини да има, има по знаещи колеги може да споделят.
            Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 22:15.
            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
            X